hekimanne'den cennetin anahtarı

Feray hayal kurarsa

20:04

Ben de Feray isem kuracağım bu hayali......


Okumadığım, sohbet etmediğim, gezip dolaşmadığım, çalışmadığım, film seyretmediğim, müzik dinlemediğim, vs....zamanlarım var. Az da olsa var. Böyle zamanlarda uyumaya zorluyorum kendimi, Uyku tutmazsa, yapacak bir şey yok, sıkıntıdan patlıyorum. Böyle anlarda, hafif depresif olurum, işe yaramazlık duygusu çöker üstüme, o görünmez el gelir yüreğimi sıkar. Onun için boş boş takıldığım hiç görülmemiştir. Halbuki yaşlanıyorum, bir an gelecek, her şeyden daha az, daha öz yapacağım. İşte o günler gelmeden, bu duruma çözüm bulmam lazım.
Sadece ben aramamışım çözümü, hani o her konuya kafa yoran uzmanlar var ya, bunu da düşünmüşler. İşte ne yapıp edeceğini bilemediğimiz o anlarda hayal kuracakmışız. Bunun tarifini de yapmışlar. Hafif bir müzik çalıyorsa, bir tabloya, gökyüzüne, bir objeye..vs. bakarak kolayca kurulabilirmiş.Ben Balık Burcuyum, burcun tariflerine bakılırsa en hayalperest burç. Bu özellik bende tutmamış. Artık hayal midir, nedir, bir şey benim aklıma gelir. Ben hemen onu gerçekleştirmeye koyulurum. Olmaz, başka yollar denerim, uğraşırım, aklıma geldiğine, geleceğine pişman olurum. Uzmanların dediği hayal böyle değil. Önerileri okudum ve pratik yapmaya karar verdim. Önce duş aldım, sanki pis olunca hayal kurulamazmış gibi. Biraz meyve yedim, şöyle meyve şekeri ve vitamin iç görümü artırsın diye. Müzik dikkatimi dağıtmasın, açmadım, etrafın sesi müzik olsun. Duyuyorum, uzaklardan inşaat sesleri geliyor, yoldan geçen çocuklar yüksek sesle gülüyorlar, derinden de bir trafik uğultusu var. Uzun zaman önce, çok beğenerek aldığım, bir bibloyu göz hapsine alarak hayal kurmaya başladım.
Şimdi uzmanlar demiş ki neye sahip değilseniz, ne beceremiyorsanız, nereye gitmeniz imkansızsa onun hayallerini kurun. Gerçi bu uzmanlardan kıllandım ben, bizi kobay olarak kullanıyor olabilirler. Neyse, hayal kurmaya başladım, önce bir sevgili koydum yanıma. Ter kokmayan, dişleri temiz, sigara içmeyen, hali vakti yerinde, edebiyat ve şiir seven, yaşı yaşıma uygun, yüzüne bakılır. Ama hayal bir dakika bile sürmedi, hayatıma giren erkeklerin imajları nedeniyle olsa gerek, bu şahıs bana sıkıcı geldi ve onu hayalden çıkardım. Hani uzman yapılması imkansız şey hayal edin diyor ya, uçmayı hayal ettim.
Ve etmemle beraber, hemen durdum, yere indirdim kendimi. Ben bir rüya toplantısına gidiyorum. Oradan aklımda kalan, rüyanda kendini uçarken görürsen, içinde bulunduğun durumdan memnun değilsin, derinlerde bir yerde değişim isteği var. Şüphelendim tabii, uçma hayali kurmamın altında mazallah durumumdan memnuniyetsizliğim yatar da. Ondan da vazgeçtim. Sonra, mor ve beyaz salkım ağaçlarla çevrili, zümrüt rengi bir gölcük hayal ettim, yavaşça içine girdim. Dur değil mi orada. Birden bakıp durduğum bibloyu benzetiverdim oraya. O zaman anladım ki, biblodan kopya çekiyorum. Gölden çıktım, gölü de hayalden çıkardım. Bu arada kedim rahat vermiyor. Anlamıyor tabi, ne kadar meşgul olduğumu. Safariye gitme hayali zihnimi yoklarken, anladım ki oramda buramda dolanan tüylü hayvanımdan etkileniyorum. Biraz yükseklik korkum var ve yukarılarda başım döner, onun için dağ tepe hayali istemedi içim. Çok param olsun, son model arabam olsun, boğazda yalım olsun, dünyayı dolaşayım gibi ayağa düşmüş hayallere de tenezzül etmedim. Kitaplar yazmışım, ünlü bir yazarmışım, imza günündeymişim. Hımmm fena değil ama öyle çok da içime sinmedi. Biraz boyun egzersizi yaptım, tabi hayal yakalayacağım diye kastım kendimi, boynum ağrıdı, azıcık ayağa kalktım, ağrıyan eklemlerimi esnettim. Tekrar aynı yere, aynı pozisyonda oturdum. Ben de Feray isem kuracağım bu hayali......

Bİ DE BUNLAR VAR

0 yorum