hekimanne'den cennetin anahtarı

Heyyyy egemen

15:51

Zaten egemen söyledi, doğuştan eksiksin


Geçenlerde Nijerya hakkında bir yazı okuyordum,daha doğrusu Nijeryalılar hakkında. Ne kadar hırsız, düzenbaz, kötü ve cahil olduklarıyla ilgili. Afgan kadınlarıyla ilgili benzer bir yazıyı da geçen hafta okumuştum. Burkaların ardında olanı biteni, dışarıdan bakan bir batılının gözüyle anlatıyordu......... örnekleri çoğaltmayacağım, çünkü asıl anlatmak istediğim bu değil......

Ortak insani değerler denilen sosyal ve kültürel birikim ne??? Ne ve önemli mi????
Evrimin başından bu yana oluşan biyolojik değişimler eşit, Nijer, Afgan, Türk, İngiliz farketmez, herkes aynı. O zaman bir grubun, diğer gruba ya da bir grubu oluşturan bireylerin, diğer grubu oluşturan bireylere bakışındaki kibir de neyin nesi. Öte taraftan bakarsak kendini aşağılama ve ait olduğu toplumu  acıyarak dışlamanın nedeni ne?

Ben yönetimler için fikir ileri sürebilirim, antidemokratik, diktatör, askeri, dayatmacı....vs. diye eleştirebilirim. Ama halk başka bir şey. Bireyleri tek tek tanıma imkanı yokken, onu oluşturan halkı topyekün aynı kefeye koymak nasıl bir haksızlıktır.

Yobaz Araplar, karakafalı aptal Türkler, ilkel Güney Amerikalılar, insan sınıfında bile olmayan Orta Afrikalılar....vs. Bunu söyleyen kim? Batı diye isimlendirilen, hep özenilen, ulaşılmak istenen, değerleri ortak değer zannedilen, yapay bir topluluk.

Batı içinde batının da batısı var, kendi içlerinde de Güney İtalya'yı, tüm Balkan ülkelerini ama illaki Bulgarları dışlarlar. Hatta daha ileri giderek Almanlar eski Doğu Almanlara ve Bavyeralılara, İngilizler İrlandalılara tepeden bakar......

Bu nefrete varan kibir sadece batıda yok. Uzak doğu'nun Alman -Fransız-İngiliz birliğinin izdüşümü de Japonlar. Japonlar kendileri dışındaki tüm çekik gözleri ikinci sınıf görürler.....

Ve bunlar gibi bir çok örnek var. Hergün açık ve subliminal mesaj veren bir çok olay, demeç, reklam, eğitim...vs. ile bunlar kafamıza kafamıza çakılıyor

Kendi ülkem ve halkım için konuşursam, yani cahil ve pis Türkler için. Bizim idolümüz batı olmalıdır. Onlar ne güzel ve doğru derse odur, onların müzikleri elittir, o kültürün gösteri sanatları olan operayı ve baleyi seveceksin, onların giyilmesini uygun gördüğü şekilde giyinirsen medenisin, harfler tabii ki latin harfleri olacak. Tarih dersen, onların yazdığı tarih objektifdir ve doğrudur. Batı tıbbı her şeyken, doğunun tedavi yöntemleri pis hurafelerle doludur. Herhangi bir yeraltı zenginliği bu cahilliğin emrine terk edilemeyeceğine göre, onları gerçek medenilerin kullanması sömürmek değildir, bu medeniyetin gereğidir...... Ne dersiniz? Sizce de böyle mi? Bana sorarsanız, yazarken bile sinirlendim.

Biz medeniyetin en üst noktasındayız diyenlerin ulaşmak istedikleri yeni enerji kaynakları için gereken finansı aşağıladıkları ülkeler verir. Yeraltı ve yerüstü zenginliklerini, kalifiye işgücünü, egemenin emrine sunarlar. Bu sunuşun devamlı olabilmesi için, bu ülkelerde sürekli beyin yıkanır. Öyle bir hale gelir ki sen ülkenden nefret edersin, sen mensup olduğun halkı küçümsersin, kadim medeniyetin artık kocaman bir görgüsüzlüktür, mutsuzsundur, ait değilsindir, bir şekilde birilerine, aynı topraklarda doğup büyüdüklerine düşmansındır. Egemen sizi, bizi bölmüştür. Bize savaş lazım, savaşmak için de silah. Silahın kaynağı belli....oyun belli.....

Ben yine de tüm batılıları aynı kefeye koymuyorum. O zaman bu yazının ana fikrine karşıt bir tavır almış olurum. O insanları tek tek tanımıyorum. Ama onlara diyorum ki siz de bizi tek tek tanımıyorsunuz.

Her toplum kadar iyimiz, kötümüz var..... Son yıllarda Türk toplumunun ahlaki çöküşü ve çürümüşlüğü ile ilgili görsel ve işitsel haberler ne kadar arttı farkında değil misiniz? Hatta o kadar ileri giden yayınlar okuyorum ki, genetik olarak incelendiğimiz zaman, zekamızın orta düzeyde olduğu tesbit ediliyor. Kriterleri belirleyen onlar, değerlendirmeyi yapan onlar, kendilerini ileri zekalı bulan onlar. Peki gerçek bu mu? Tabi ki değil.

Eğer kollektif bilinç diye bir şey varsa, bu tüm insanlık için ortaktır. Anatomik yapımız da ortak, o zaman sadece doğum sonrası beslenme ve eğitimle fark yaratılabilir. Ama sizin ırkınız doğuştan orta düzey zekada diyecek kadar ileri gittiler. Esas acısı, bunları oldukça fazla Türk'ün haklı bulması. Bu egemen görüşü Afrikalı, Türkiyeli, Afgan, Çinli, Meksikalı......vs. yani ezilmek ve aşağılanmak istenen hiç bir halk bizzat desteklemese, egemen kendi söyler, kendi dinler.

Ben yine kendi halkıma döneyim. Heyyy egemen, sen bana ve halkıma böyle yaklaşamazsın deyin ve görün neler oluyor. Hemen ırkçılıkla suçlanıyorsun, batı kültürünün önünde eğilip biat etmediğin için cahilsin, kadim kültürünün değerlerini canlı tutmaya çalıştığın için görgüsüz, inanç farklılığı nedeniyle yobaz, yerleşmiş yaşam pratikleri nedeniyle ilkel ve hukuksuzsun. Zaten egemen söyledi doğuştan eksiksin.

Heyyy egemen, sen bana ve halkıma böyle yaklaşamazsın diyenlerin , diyebilecek kapasitede olanların sesini kesiyorlar. Nasıl mı? Yandaş politikacılarla, popüler kültürü iyice yozlaştıran televizyon programlarıyla, DNA larıyla oynanmış yiyecekleri mutfaklarınıza doldurarak, tüketmeyi taçlandırıp üretmeyi aşağılayarak.......

Son yıllarda ülkemi adım adım gezdim, insanımla ulaşabildiğim kadar tek tek temas kurdum, sofralarına oturdum, onlar benim soframa oturdu,  işimde binlerce hastanın derdini dinledim, muayene ettim...Veeee diyorum ki; Eyyyy egemen...... bölmem, bölünmem, yaralarımı kendim tesbit eder, atalarımdan öğrendiğim gibi kendim sararım. Eksiklerim yok mu? Tabi ki var. Aynen sizler gibi artıları, eksileri, yaratıcılıkları, çalışkanlıkları, tembellikleri, gelenekleri, aileleri, hayalleri, sevinçleri, üzüntüleri olan insanlarız. Böyle de kalacağız, daha doğrusu eksikliklerimizi düzeltmeye çalışarak böyle kalacağız.






Bİ DE BUNLAR VAR

0 yorum