hekimanne gezerken

Evet, ben ateş böceği gördüm

19:19






Bu yıldızlar neden bu kadar yakın görünüyor, neden bu kadar çoklar derken, yıldızlardan birisi parmağıma kondu
Yazın sonları, belki de sonbaharın başlarıydı. Tam Almanya'nın ortalarında bir yerdeyiz.Göletler, ayrı ayrı akıp sonra birleşen akarsular var. Ama esas su zenginliği, toprağın altında. Buraya Hitler zamanı Prusya devlet hamamı unvanı verilmiş. Bad Wildungen, adı üstünde bir spa kenti. Belediye başkanına göre, burası Almanya'nın kalbi.
Bad Wildungen kaplıcası
Bir ana caddesi var, her iki yanı barok binalar ve yarı ahşap evlerle dolu. Ve olmazsa olmaz kafeler, bazılarının akşama kadar dışarıya masa koyma izinleri yok, hava kararmaya başlayınca ışıl ışıl, cıvıl cıvıl oluyor. Sokaklarda Almanca kadar İngilizce ve Türkçe de konuşuluyor. Gündüz şifa işleriyle uğraşıyor herkes, yer gök mineralli su. İç, yüz, yıkan, çamura bulan...vs .Almanya, kaplıca zengini bir ülke ama Bad Wildunge'nin farkı sahip olduğu park. Avrupa'nın en büyük spa parkına sahip, inanılmaz yeşil, inanılmaz büyük, bence orman onlar park diyorlar. Oradayken bilememiştik bu ağaçlar ne ağacı diye birbirimize sormuştuk. Sonradan öğrendim kayın ağacıymış. Çeşit çeşit suya dokunma imkanı var. Heleponte hamamları diyorlar, dolup dolup taşıyor. En çok da Japon var, halbuki bir yerde okumuştum, Japonlar sıcak su sevmez diye, neyse konumuz bu değil.
Bira, caz, böcek

Aklımda iki muhteşem şey daha kalmış. Bir protestan kilisesi gördüm, Rönesans ressamı Conrad Von Soest'in yaptığı kanatlı sunak inanılmazdı. Bir de orada bulunduğum ana rast gelen caz festivali. Son akşam su yorgunuyum, park yorgunuyum ama yatmadan önce caddede bir tur atayım dedim. Caddenin ortasına sahneler konmuş, etraflarında minik bar masaları ve tabureleri. Alman birası, zenci gırtlağından çıkan nağmeler....Hani beni benden aldı denir ya, tam öyleyim. Aklıma düştü birden, gece park nasıl oluyor acaba diye. Gittim, karanlık, nemli, sessiz....Yere oturdum, hatta uzandım biraz, bu yıldızlar neden bu kadar yakın görünüyor, neden bu kadar çoklar derken, yıldızlardan birisi parmağıma kondu. Bad Wildungen deyince ne suları, ne parkı, ne de caz şarkılarını, en çok ateş böceklerini hatırlıyorum. Yıllar geçti, hala heyecanlanıyorum. Eğer yolunuz buraya düşerse, tabii havuz, spa yapın da, mutlaka parka gece gidin, karanlıkta, kayınların arasında dolaşın, en iyisi uzanın. Ve ben o gece, uyumadan önce, bu an şiir olsun dedim
ATEŞ BÖCEĞİ


Karamel kokulu bir geceydi,
Aslında, leylak kokusunu severim gecenin,
Ama gece karamel kokuyordu.
Aniden, zaman durdu, dondu,
Tam parmağımın ucuna, bir ateş böceği kondu.
Ahenkle dans eden arkadaşları gibi,
Narin, çeşmi bülbül çizgili, biraz zayıftı sanki.
Bütün gece onun, karanlıklar onun, danslar onundu,
Ama o beni seçti, parmağımın ucuna kondu.
F.C 

Bİ DE BUNLAR VAR

0 yorum