hekimanne'den cennetin anahtarı

Can sıkıntısını artırmak mı, azaltmak mı

11:41

Canın mı sıkılıyor??? 



Can sıkıntısına iyi geldiği düşünülen, aksine onu artıran on bir şey
1- Okumak: Okuyamazsın ki zaten. Kitabı eline alırsın, gözlerin kelimelerin üstünde dolaşır, sayfayı çevirirsin, nafile. Kelimeler sıkıntı bariyerini aşıp içeri giremezler.

2- Seyretmek: Sinemada, televizyonda film, dizi, açık oturum, yarışma...vs. Konsantre olamazsın ki. Seyredilen şeyin beyinde, yürekte hissedilmesi lazım, oralara konumlanmış sıkıntı anlamana izin vermez.

3- Dinlemek: Radyodan veya benzerlerinden , artık ne dinlemeye çalışırsanız. Duyarsınız tabii de, içinize alamazsınız nağmeleri, içeri sıkıntıyla dolu, yer yok.

4- Gezmek: Bu olursa zorlamayla olur zaten. Ölünüz kalkar sanki, giyinir, ayaklar sürünerek yürür. Oraya ya da buraya gider. İsterse taa kutuplara gitsin, bir de bakarsınız, sıkıntınız yanı başınızda.

5-İş yapmak: Bunun çeşitleri var. Temizlik, çamaşır, bahçe işi, derleme toplama. Dışarıyı düzenledikçe, iç karışıklığınız daha da baskı yapar, gözünüze batar. Yorgunluk da cabası.

6- İstirahat etmek: Sıkıntının artması, iyice çöreklenmesi için bire bir.

7- Uyumak: Sıkıntıyı besler, büyütür. Uyurken de bilinçaltı yoluyla rüyalarla sıkmaya devam eder.

8-Çalışmak: Bir şeyler ürettim diye sevinmek. Sıkıntıyı bir süre görmezden gelmek, o yokmuş gibi davranmak, onun derinlere kaçmasına, yakalayıp yok etmenin daha da zorlaşmasına neden olur.

9- Spor yapmak: En büyük hatalardan birisidir, ruh tonlarca ağırken, bedeni kıpırdatmaya çalışmak. Tamamen çaresizlikten, şekil olarak kendine, bak kendimle ilgileniyorum demek için.

10- Hobiler: Spor benzeri duygulanım yapar. Bak ben önemliyim, akıllıyım, becerikliyim dersin, demesine de. Ne üretirsen üret, haz kısa süreyle sıkıntıyı örter. Sonrası maalesef aynı

11- Sosyal Medya: Burada şairsin, yazarsın, güzelsin, gezginsin, akıllısın, politikacısın....falan, filan. Yazarken, sıcak bir heyecan dalgası yalar seni. Ekran kapanınca uçurumdan yuvarlanırsın sanki. Bir de bakarsın, sıkıntının tonajı artmış, yanındaki mengenelerde göğsünü sıkmaya başlamış.

Can sıkıntısına iyi gelen yegane, tek, biricik şey
1- Ailen ve dostların: Öyle telefonla falan değil. Hemen kalk, üstüne birşeyler alıver, süs püse gerek yok. Buluş, sarıl, dokun, öp, anlat, dinle, ağla, gül......Nereye gitmiş bu sıkıntı....

Bİ DE BUNLAR VAR

0 yorum