hekimanne'den cennetin anahtarı

Hücreden mi? Adem ile Havva'dan mı?

10:54



Adam ve Eva'ya karşı boş değilim:)))))
Tek hücrelilikten, çok hücreliliğe geçiş milyonlarca yıl sürmüş. İlk çok hücreli 550 milyon yıl önce oluşmuş. Şimdilerde okul kitaplarındaki evrim tanımını değiştiriyorlarmış. Yeni kitaplar diyormuş ki, Kambriyen Patlaması'nda çok hücreli memeliler aniden oluştu, herhalde yaratıldı demenin diğer tarifi bu. Aniden, hop diye.

Ben adem ve Havva'dan gelme fikrini de severim. Benim hayalimdeki Havva yirmilerin başında, neşeli, çok güzel sesi var, gülmeyle şarkı söyleme arasında bir tonlama da konuşuyor. bulundukları bahçenin altını üstüne getirmiş, gezmeyi çok seviyor, çok da zeki, çevredeki tüm hayvanları ve bitkileri klasifiye etmiş, farklılıklarına hakim, olabildiği kadar zevklerini kişileştirmiş ve rafine etmiş, espritüel ve meraklı, hem de çok meraklı, biliyor ki bu bahçe duvarlarının dışında o an ismini koyamadığı bir şey var. Her kadın gibi özgür ruhlu, oradan çıkmanın ancak çıkarılmayla mümkün olacağını bildiğinden kural çiğniyor, yoksa hımbıl Adem'e kalsak, ohhh cennette gel keyfim gel, yani Adem yaşar gibi yaparken Bizim Havva yaşıyor. Çizilen çeşitli Adem ve Havva resimlerine bakıyorum, Havva namı diğer Eva, hep etine dolgun, akça pakça, saçlar muntazam kesimli, kahküllü falan, yasak elmayı tutan elde tırnaklar tertemiz, güzel bir genç kadın.

Hep merak etmişimdir, yer cennet, yani kötü hiç bir düşünce yok, Adem ve Havva zaten birbirlerine aşıklar, sevgililer, üstelik görevleri üremek o zaman o yapraklar ne, neden cinsel organları örtüyorlar, kim görecek? Aman neyse konu bu değil. Bir de şu var tabii, eğer Adem ve Havvanın çocuklarıysak, ilk ilişkiler ensest mi? Bu soru çok sorulmaya başlanınca, yaradılışçılar da bir cevap bulmuşlar. Adem ve Havva tek çift değil, cennet bahçesinden dünyanın pek çok yerine, bir sürü değişik Adem ve Havva gönderilmiş. Gönderilmiş diyorlar, o kadar. Kanıtlamaya gerek mi var da, kanıt soracağız. Onlara göre, yok öyle ilk insan, yani Homo Sapiens Afrika'dan çıkıp diğer kıtalara yayılmış, üstelik bu göçün fosiller ve buluntular sayesinde yolu adım adım izleniyormuş. Bu yol kanıtlarla doluymuş. Dogma böyle bir şey işte, araştırma yok, şüphelenme yok, merak yok, ilerleme yok.

Biraz okumuş, az çok kalem yalamış evrim karşıtları da var, mademki tek hücreden çok hücreye geçildi, neden bu kadar çok tür var ve gelişmeyi gösteren ara formların fosilleri nerede diyorlar. Soruyorlar ve kendilerine has bir özellikleri var, bu belki de benim şahsi gözlemim, soruyorlar ve cevabı dinlemiyorlar. Çünkü sabit fikirliler, araştırmaya, soruşturmaya, meraka son derece kapalılar.

Dinlemiyorlar ama evrim yine de cevap veriyor. Tek hücreler o kadar çoğaldı ki, bundan 700 milyon yıl önce denizler bakterilerle doldu taştı, ve bunlar ne yapıyorlardı biliyor musunuz? Oksijen ve karbondioksit üretiyorlardı, karbondioksit atmosferin çevresinde bir halka yaptı böylece dünyanın ısısı uzay boşluğuna kaçıp gitmedi, buzul çağı sona erdi, atmosferde biriken oksijen de canlı çeşitliliğini mümkün kıldı. Çok hücreli bir yaratık aniden oluşmadı, önce tek hücreliler koloniler halinde yaşamaya başladılar, koloni içi iş bölümü başladı ve teker teker hücre olmalarına rağmen tek başlarına yaşamaları imkansız oldu, birbirlerine bağımlı oldular, işte bu bakteri kolonileri ilk çok hücrelilerdir, o kadar çok değişik koloni oluştu ki, alın size canlı çeşitliliği, tek hücreli kolonilerden türlere geçiş süresi de 250 milyon yıl.

Evrime inanmayınca, onu yadsıyınca ne oluyor? Hiç bir şey olmuyor, inanılmayınca evrim durmuyor, hala da devam edip gidiyor. Devam edip gidecek. Daha önce olduğu gibi, büyük değişimler esnasında canlı türlerinin bir kısmı yok olacak, belki insan türü de yok olup gidecek, evrim yine devam edecek ve yeni yeni türler oluşacak.

Ben bilim kadınıyım, doğruyu bilim söyler, doğmalarla işim olmaz. Ama söyledim ya Adam ve Eva'ya karşı da boş değilim:)))))

Bİ DE BUNLAR VAR

0 yorum