hekimanne'nin hekimliği

Ağrı Bizden Korksun

21:44


Genelde herkes yorgun, yeteri kadar dinlenmeyen, yeteri kadar eğlenmeyen, yeteri kadar gülmeyen, oynamayan, okumayan, tatil yapmayan bir çoğunluk var çevremde.
33 yıldır çalışıyorum, ağrıyla uğraşıp duruyorum, önce ağrının nedenini araştırıyorum. Muayene, tahliller, görüntüleme teknikleri gibi yardımcılarım var.. İsmini koyduktan sonra tedavi başlıyor.İlaç, fizik tedavi, egzersiz, lokal enjeksiyonlar, manuplasyon, bantlama teknikleri....vs. uygun olanları kullanıyorum. Ağrıyla baş etme süreci, hastam için de, benim içinde zor bir süreç.
Her açıdan tedavi
Ben branşımla ilgili işleri yaparken, hastalarımla hep sohbet ederim. Böylece ağrıyı oluşturan nedeni de daha kolay tespit ediyorum. Genelde herkes yorgun, yeteri kadar dinlenmeyen, yeteri kadar eğlenmeyen, yeteri kadar gülmeyen, oynamayan, okumayan, tatil yapmayan bir çoğunluk var çevremde. Tamam, benim esas işim ağrı ama bu konuda da söyleyeceklerim var. Onlara dinlenmeyi öğretiyorum, dinlenirken hayal kurmayı, spor yapmak için salonlara ve aletlere gerek olmadığını, yürümenin en güzel hareket olduğunu anlatıyorum. Bağ bahçe gerekmiyor, balkonunuzda, camınızın önünde kıpkırmızı açan bir sardunyanız sarksın diyorum, evinize girmeden birkaç kedi okşayın, onlar da paçalarınıza sürünüp sizleri okşasın. Şiir okuyun, hatta yazın diyorum. Bazen kendi yazdıklarımdan birkaç mısra okuyorum, sonsuz şaşırıyorlar.

İçimdeki Çocuk
Limona, tırnağınla bir çentik atıp, kabuğunu koklamadıysan
Ve içi dolu turşucuk demediysen ona.
Kaldırım taşlarının çizgilerine
Basmamaca oynamadıysan bu hafta.
Cebinde dolaştığın yerlerden, aldığın bir kaç taş
Şöyle ilginç şekilli yaprak, çer çöp yoksa.
Sesli, sesli gülmedinse
Kıkırdarken gözlerin çizgi gibi kalmadıysa.
Ağlamadınsa hiç ,içini çekerek
Yıkamadınsa yüzünü, gözyaşlarıyla.
Battaniyeyi başına çekmediysen, yatarken
Ve hayaller kurmadıysan, seni almadan uyku kollarına.
Hiç bir şey yazmadıysan, çizmediysen
Ya da boyamadıysan dünyayı, gökkuşağına.
Seke, seke yürümediysen plansız, programsız
Koşmadıysan, dokunmadıysan, sarılmadıysan
Evdeysen, işteysen, en önemli konun paraysa.
Öldü mü, kaldı mı, yorgun mu, küskün mü?
Ne yaptın sen içindeki çocuğa?
Feray Coşkun

Bİ DE BUNLAR VAR

0 yorum