hekimanne'den cennetin anahtarı

Erkeklerin çoğunluğu

15:34

Göz açıp, kapayıncaya kadar süren aşk dışında, bir kadın için, bir erkeğin ne işe yaradığını çok anlamış değilim


Cinsiyet ayrımcılığı yapmalı mıyım? Yapıyorum herhalde. Hemcinslerimi dürtmek, gözlerinden kaçanları göstermek istiyorum. Biraz desteklemek ve moral vermek istiyorum. Sadece kendilerine isabet ettiğini düşündükleri erkeklerinden etrafta bol miktarda olduğunu söylemek istiyorum. Aslında mesleğimizi uygularken, hiç bir konuda ayrım yapmayacağımıza dair yemin ettik. İşimde cinsleri ayırmıyorum. İki kızım, bir oğlum var, çocuklarım arasında da cinsiyet ayırımı yapmıyorum. Ama onun dışında, ataerkil anlayışa, erkek egemen toplum ve kültür diretmesine şiddetle karşı duruyorum. Göz açıp, kapayıncaya kadar süren aşk dışında, bir kadın için, bir erkeğin ne işe yaradığını çok anlamış değilim. En işe yaramayanlarıyla karşılaşmış olabilirim, genelleme yapmıyorum tabii, istisnalar vardır, henüz ben tanımıyorum diyelim. Benim karşılaştığım bölüme çoğunluk dersek...
Erkeklerin çoğunluğu
- Erkeklerin çoğunluğu bencil. İyisiyle, kötüsüyle hayatı paylaşmayı bilmiyorlar. Sömürme üzerine kurulmuş yaşam alanları ve anlayışları var.
- Erkeklerin çoğunluğu kaba,saba. Nezaket kurallarını bilmiyorlar, öğrenmemekte direniyorlar. En eğitimlileri bile, bacaklarını kapatıp oturmayı öğrenemedi gitti.
- Erkeklerin çoğunluğu ter kokuyor, dişleri sapsarı, kişisel hijyenin varlığından bihaberler.
- Erkeklerin çoğunluğu dürüst değil. Özel hayatlarında, sosyal çevrelerinde, iş hayatlarında kolayca yalan söylüyorlar.
- Erkeklerin çoğunluğu öfke kontrolü yapamıyor ve şiddet yanlısı. Aile içinde ve dışında huzur bozuyorlar. Trafikte terör yaratıyorlar. Daha da ileri gidip savaşlara neden oluyorlar.
- Erkeklerin çoğunluğu çalışma hayatıyla, özel hayatın ortak dengesini oluşturamayacak kadar hırslılar. Gözleri paraya, unvana, mevkiye doymuyor.
- Erkeklerin çoğunluğu analitik düşündüklerini zannediyorlar ama yirmi dört saatlik bir günü bile programlamayı beceremiyorlar.
- Erkeklerin çoğunluğu estetik görünmeyi bilmiyorlar. Göbekli, kıllı, rüküş dolanıp görüntü kirliliği oluşturuyorlar.
-Erkeklerin çoğunluğu yeme içme ve üreme iç güdüsü dışında beyinlerini kullanmıyorlar. Günlük konuşmalarında kullandıkları kelime sayısı yüzü bile geçmiyor.
- Erkeklerin çoğunluğu kültürsüz, okumuyorlar, sinemaya- tiyatroya- konserlere gitmiyorlar, dans etmiyorlar. Futbol ve bilgisayar oyunları dışında hobileri yok denecek kadar az. Onları da mutlaka kavgayla sonlandırıyorlar.
- Erkeklerin çoğunluğu şefkat, dostluk, sevinç, huzur, sevecenlik gibi duyguların olduğundan habersiz yaşıyorlar.
Erkeklerin çoğunluğu otomobilleriyle, eşlerinden daha derin bir gönül bağı oluşturuyorlar.
- Erkeklerin çoğunluğu kadın denince sadece seks düşünüyorlar. Aşk denince sadece seks düşünüyorlar. Hatta hiç bir şey demeden sadece seks düşünüyorlar.

Ve daha pek çok şey.....



Bİ DE BUNLAR VAR

1 yorum